Jul

Kom hem ordentligt efter 12 timmars resa. Ett söndrigt plan, väntan på att få lyfta med planet, inställt tåg och omplanering av vart Lisas pappa kunde hämta oss gjorde att resan tog lite extra tid. Men jag kom ju i vart fall hem. Det är jag nöjd med.

Julafton var julafton. Mysig o massa julkänslor. Dagen började med Julfika i stallet. Fick rida Karlijn i 45 minuter också. Finfint gick hon. :D Äntligen. Sen kom Christin o så blev det Kalle Anka, Julklappar och Tomte. Stackarn blev attackerad av en rädd Tottis. Men ingen större skada skedd. Fick massa fint. kläder, träningströja, sportbhar, smycke, ljusstake, skålar, plattlocktång, pengar, bok m.m. Massa bra.
Blev lite julmat o godis osv sen, och efter att jag sovit en stund i soffan var det bara o gå upp o köra ner till kyrkan o gå på midnattsmässa som jag lovat lillasyster. Inget speciellt med den o jag var bara trött.

Juldagen spenderades en del i stallet. efter att ha sovit ut lite ordentligt, eller ja, till 10 då jag vaknade av att linserna hade klibbat igen mina ögon. Myysigt värre. Usch nej. Men men. Jag Maja o Pappa åkte sen ut till stallet o provade vår nya tolksele. Karlijn tyckte det var lite äckligt med remmarna i början, men snäll som hon är, och som jag har anat så var det inga problem sen. Pappa tog dock bara tre bilder på oss, minnet på kameran tog slut sen o pappa orkade typ inte fixa eller något. Blev en från när jag nästan previs satt mig bak på tefatet

Mys på hög nivå.

Kvällen spenderades med Emma, Lojs o fia + en massa mer. Föfest o trevligheter. Stan sedan blev rätt misslyckad, precis som alla andra stordagar som alla går ut på. Mycket folk, trång o köer. Fy. Blir aldrig lyckat för mig då. Bättre med vanliga helger.

Idag tog Maja hästen. Jag har träningsverk lite här o var, både efter ridning och sen att dra sig på ett tefat efter en häst i trav/galopp i djup snö ( på bilden är det lite, men var i djupare snö senare) . Dessutom var har jag vari väldigt förkyld o seg idag, så har bara blivit en tur bort till fia o snackat, o sen en runda ut med hundarna osm motion idag.

Imorgon blir det en tur till Maggan o Thomas i göteborg. Patrik, Daniel, Daniella o Ebba lär vi ju också träffa på, liksom farfar o Eivor. Mysig relativt ny tradition. Ebba ska få en brun söt liten one piece av oss i jjulklapp. Haha. Kommer bli så fin så. Borde sova nu, blir att hämta upp Eivor vid 10 imorgon, för att sen ta oss till kungsmässan för lite shopping innan vi åker vidare. Blir nog bra.

På tisdag eller onsdag blir det tolkrace med karlijn igen. Men då ska Fia, Louise o Emma med! Mys mys mys. Hoppas Karro sköter sig då med. och att det inte kommit allt för mycket mer snö, då blir det kankse för tungt. Vi får se. En ny pulka behövs införskaffas.

Usch. Jag sulle bara in o skriva en rad eller två. Blev en aning längre. SOm det brukar när jag väl börjat babbla på. Men men. Blir nog bra. Nu. Duscha släcka o sova. Låter som en bra idé. Godnatt!


Hem

Sitter ensam kvar uppe. Lisa är nog vaken med. Har skrivit upp det sista jag behöver veta imorgon. Bokningsreferens, flygtider o busstider. Ska komma ihåg att ta Lisas nummer imorgon med. Inte glömma.
Flyger hem imorgonbitti som sagt. 06.50 lämnar flyget Stavanger och landar i Oslo 07.40. Oslo till köpenhamn går 08.40 o landar 09.50. Greit. Betyder att jag ska ta flygbussen 05.05 härifrån, vilket i sin tur betyder upp vid 03.45 senast. Dusch o sista packningen gäller då. Är så gott som klar men finns alltid lite som inte kan läggas ner  förrens precis innan.  Julklapparna tog upp det mesta av min resväska, men lyckades tillslut klämma i lite kläder o min necessär. Good good. Hoppas jag inte har glömt något. Tror inte det. Resonerar som så att Maja har det mesta som jag kan behöva när jag är hemma :) Borde väl sova nu egentligen, ska ju upp om 3,5 timmar. Måste duscha. De andra tre små barnen har ju tagit slut på varmvattnet så förhoppningsvis är det lite varmare inatt. Haha. Förövrigt så är här så mysigt nu. Ca 10 cm snö, kallt o stjärnklart. Älskar våran fint pyntade lägenhet, vår grymt fina gran o vår sjukt härliga utsikt. Jag gillat. Men ska bli gött o komma hem till lilla Halmstad med. Stallet är nummer ett på min lista. Kanske kan komma dit en sväng redan imorgon, men jag tvivlar lite på det. Vi får se. Först o främst får vi väl se om vi kommer så långt. Tur vi är fyra som annars får fira jul i Oslo. Även om vi flyger olika tider på dygnet. Lisa blir hämtad i Köpenhamn, så då får jag vänta där en timma o sen få skjuts hem. Låter som en bra idé :) Fick låna hörlurar idag så det blir att ladda datorn så kan jag kolla lite film.
Ah. Vill vara hemma nuu. Även om här är mysigt. Men men. Nu ska jag försöka sova. Även om det inte är roligt att sova själv :/ Det får gå. :)
Satt på msn häromdagen. Blev kaos när jag pratade med två personer o båda börjar prata vissa saker. Litte halvkänsligt, jobbigt, roligt, spännande, osv att lyssna på. Haha säger jag bara. Men jag kan ju egentligen bara tacka o ta emot. Har ju hört bra kritik från flera, så jahg får väl ta det positiv. Hehehe. FUnny funny. Nu ska jag sluta babbla massa skit. Gå o borsta tänderna o försöka få någon timmas sömn.
Natti natti unt wish me good luck! Vill verkligen komma hem imorgon!

Och så var vi bara fyra.

Det börjar bli jul. Jag har så gott som alla julklappar klara. Skönt är det. Maja fixar det sista hemma tror jag.
Igår åkte Richi hem till Tyskland, och tidigt i morse åkte Emma o Louise till Halmstad. Så nu är vi fyra kvar. Känns redan tomt. Men dagen har gått ändå. Storstädning i vår lägenhet gjordes, efter att alla vaknat och de duktiga varit o tränat. Storstädningen var verkligen välbehövlig, och det tog inte allt för lång tid. Städning lite oftare i fortsättningen tror jag nog. Sen gick jag o Patrik på julklappsletande. Jag hittade 2 julklappar, bara en ifrån att ha hittat alla. Ska se om jag kan lyckas hitta den sista, från Helen o Lalle till Nellie. Inte hela världen om jag inte gör det. Patrik hittade en liten. Eller, en halv. Eller vad man ska kalla det.
Sedan har vi ätit krabbelurer. Gott var det och det tror jag alla tyckte.
Efter det mös vi bara lite, satt vid datorerna, någon gick o tränade för andra gången o bara satt o pratade, innan det blev filmtajm. The social network. Var ganska bra, En aning rörig o lite halvkrånglig, men ändå så att man förstod det mesta. Inte alltid lätt o hänga med om man inte har text under, men det går allt lättare. :)

Imorgon blir det jobb på Kilden. En seg dag med andra ord. Jag borde gå å träna innan med. Tror tillomed att jag ska görat. Gå/Jogga på rullbandet. My favorit. Nja. Men är inte så mycket jag annars kan göra själv eftersom jag inte vet hur något annat funkar typ. Gå lite på crossen typ. Kanske man borde. Eller om där går något lagom spinningpass innnan jag börjar jobba. Brukar gå ett vid 10 tiden. Äh. Vi får se. Börjar iaf jobba vid 12. 12-19. Vet inte vad jag ska äta imorgon. Måste äta något riktigt. Blir nog sallad till lunch på jobbet. Vi får se.

Igår var en lugn kväll. Liksom resterande helgen. Efter att Emma o Louise hade packat klart så blev Jag Emma o Philip rastlösa o bestämde oss för att vi skulle ut o gå. Vi kom ungefär 100 meter innan vi stannade på lekplatsen här utanför o hade snöbollskrig och sprang runt o lekte. Det var mys. Sen gick vi in efter en stund, var så satans kallt med vinden som blåste in från havet. Efter det blev det glass med varma hallon. Det var gott. Lite fotbollskrig blev det med. Sen spelade vi kort en stund medans philip gick ut. Ganska kosligt det med.

Nu ska jag sova. Funderar allvarligt på o skjuta ihop Emma o lojsens sängar o sova i de, istället för min 80 säng. Då blir det ju en stor 160 säng, visserligen med en hård kant i mitten, men lite får man väl stå ut med. Vi får se. Ligger ganska mycket grejer i deras sängar. Äh. Nu bara svamlar jag. Som så ofta förut. Godnatt!

Träning.

Jag var faktiskt duktig igår. Gick iväg o tränade helt själv. Visserligen 3 timmar senare, efter att jag ätit frukost, segat lite o fixat Majas julklapp. Den är bäst! Och jag är så nöjd att jag kom på det o att det löste sig.
Men men. Igår iaf. Blev att jag först gick 10 minuter på löpbandet, sen joggade 5, gick 5, joggade 10 o avslutade med att gå 10. Kände mig väldigt nöjd iaf. För så otränad som jag är så kändes det skönt att jag gjorde det själv och att jag faktiskt klarade mer än vad jag trodde :)
Hann dock inte städa så mycket mer än att torka av lite i badrummet, men eftersom ingen annan heller städade så gör det inte så mycket. De kom fram till att söndagar är vår nya städdag. Okej okej. Det blir nog bra det med. Alla är lediga o bakis o man får städa undan helgens fyllerier. Haha. Blir nog bra.

Dött på jobbet igår fram tills jag var själv. Då kom det massor med folk. Mellan 8 o 10 alltså. Så då stog jag mest bara i kassan o stressade. Lite sådär lagom. Tiden går iaf fort då.

Idag väckte Emma mig vid kvart över 8. Tidigt värre. Men det var bara att bita ihop o gå upp så att jag inte skulle få ångest senare. Blev en sväng till gymmet med henne, först spinning i 40 minuter o sen körde jag core i 15 minuter medans hon stack till jobbet. Börjar redan känna träningsverken komma. Härligt. Lite sådär lagom. Lär ju vara lagom stel ikväll eller imorgon. Men vill man vara fin får man lida pin. Eller något. Man blir ju iallafall piggare av att träna så. Jag ska inte klaga. Jag trivs.

Är ledig idag. Har jobbat 4 dagar i rad nu, o imorgon är det på det igen, fram till onsdag kväll. Torsdag går flyget vid 6 på morgonen. Blir härligt mycket sömn den 22-23 med tanke på att jag jobbar till 22 eller 23. Men det blir nog bra.
Ska snart ta o klä på mig något annat än mjukisbyxor o ta mig ner en runda på stan. Julklappar till mamma o pappa behövs införskaffas. Har ingen aning om vad dock, men det blir nog bra. Sen blir det kanske hem o sova en liten sväng? Hade varit skönt haha.
Ikväll ska jag laga mat, minst till mig o Emma. Förmodligen Louise med. Vitlöksbröd är redan bestämt att vi ska ha, luktade så gott när Richi gjorde vitlöksbröd o pommes i ugnen igår/inatt. Så det är ett som är säkert. Se om det bara blir sallad o en bit kött eller något kanske. Vi får se vad vi kan hitta på. Hare gott!

Torsdag

Torsdag idag. Är glad att jag inte är hemma, eller. Glad att jag inte är hemma för att vara i stallet tidigt i morse. Men jag har lite abstinens så jag hade gärna varit i stallet idag. Men men. Här snöar. Snöaör mycket gör det. Knappt så man ser husen på andra sidan av vattnet. Men det är okej. sålänge man inte behöveer gå ut. Fast det är lite tråkigt, eftersom snön smälter bort eller blir halt eller slaskigt här i centrum. Men men.
Vaknade pigg och utvilad klockan nio idag. Killarna lyckades med att vara tysta imorse så jag vaknade inte när de gick upp. Hörde Emma eller lojsens mobil när den ringde, men inte så att det störde. Jag har sovit gott med andra ord. :)
I alla fall. Funderar på att gå till gymmet. Helt själv o självmant. Undrar om jag är sjuk. Kanske. Gå/Jogga/Springa lite på löpbandet isf. Men som sagt. Det snöar o tar 10 minuter att gå till Gymmet. Får se. Måste städa lite i badrummet/toan och vårat rum med. Torsdagar är städdag o vårt rum, (Jag, Louise o Emma) har toa/badrum o sen vårt egna rum denna veckan iaf.

Borde nog laga lite mat med. Men vet inte vad jag ska laga. :S Får nog bara bli macka eller något. Har ju ätit torsk i ägg o persiljesås flera dagar. Gott! Fortfarande gott :P Lite jobbigt o äta rester när man inte har mikro, vår har gått sönder. Så man får värma allt på spisen, meneftersom man inte kan värma så blir det ju att man kokar ny potatis varje gång, vilket är bra för den blir så mycket godare :) Äh. Macka ägg o kanske omelett får det bli idag :)
Igår bakade vi pepparkakor. Jag och tre små barn. Mjöl krig och pepparkaksdegskrig. Inte alltför stort dock som tur är. Äckliga blev dom! Ikeas färdiga pepparkaksdeg är inte speciellt god. Den var god å äta rå visserligen, men inte när den hade varit i ugnen. Rå pepparkaksdeg. Haha. Så kan man ju kanske inte direkt säga. Men men.

Börjar jobba senare med. 17-22.30. Därför måste jag fixa allt nu innan jobbet. Städning osv alltså. Lika bra o sätta igång direkt känns det som. Först. Ta mig till gymmet o träna lite :) Sen tvätta/städa/laga mat o sist jobba!




Mat

Idag var jag duktig o lagade mat. Det har jag visserligen varit innan med. Riktigt huslig som mamma sa idag. :P Bakade som sagt bröd senast i söndags. Men idag lagade jag torsk i ägg o persiljesås. Det var supergott. Det bästa är att jag har kvar så jag kan äta imorgon med. Gott gott gott.
Intressant uppdatering :P Äh. Ska sova nu iallafall :) Godnaatt

Helg i Stavanger.

Helg i Stavanger. En rolig helg.
Fredagen började med att jag var ledig. Skönt det, men blev inte allt för mycket gjort. Förutom ett litet träningspass med Louise på förmiddagen och sen en lång promenad på rullbandet med Emma på eftermiddagen. Hade inte ens träningsverk efteråt :) Skulle bakat bröd o lite annat, men blev bara en tur till skatteverket den dagen. Kvällen spenderades på Kino med Emma, Lojs o killarna. Blev Due date, och satans så rolig den var! Sen att hälften av allt man skrattade var åt killarna, eller ja. Patrik, gör ju inte så mycket. Men att skratta är bra så.

Lördagen var full med jobb. 11-18.30. Mycket folk med. Stängningen gick bra. Stängde så gott som själv, och det hade gått bra om det inte var för att Emma klantade till det för mig :P Men det löste sig.

Hem och börja göra sig iordning för förfest. Vid halv 10 åkte vi till Ida o förfestade lite mer. Fem skönsjungande svenskar, och två skrattande norskar. Blev fin sång till Magnus Uggla, Håkan Hellström och lite andra svenska artister.
När vi kommer hem för o lämna av jackorna eftersom vi bor så nära stan, möts vi av två mer eller mindre onyktra killar o börjar shotta lite. För vissa blev det lite för mycket redan här, Men alla fem lämnar iaf stället o går in mot stan. Jag Emma o Lojs möter upp de andra från förfesten och går in någonstans. Var trevligt. Sen fick Emma ta o gå hem o lägga sig. Louise följer henne o sen kommer tillbaka. Jag Lojs o Maren går vidare till CheckPoint. Mötte Ricki påvägen med. Men där var vi bara några minuter. Jag o luise ska sedan leta upp bra julpynt till vår gran som vi hade kommit överens om. Så då går vi med någon random kille hem. :) Blev en plastblomma och en påse Müsli. Typ. Haha fråga mig inte hur vi tänkte. Sedan smet vi därifrån och mötte upp Patrik i stan.
När vi sedan kommer hem ligger Richi i soffan o kollar på Inglorius bastards. Och Emma har på något sätt lyckats ta sig upp ur sängen och ut i soffan. Så vi drack lite oboy o satte oss för o kolla med. Eller. Louise somnade o blev nattad ex antal gånger innan hon lägger sig i soffan o sover jämte. Vid 5 halv 6 gick alla iaf o la sig. I sin egen eller någon annans säng.

Vid 9 vaknade alla så då blev det film. Sen fortsatte den dagen i det sega tempot. En liten runda ut o köpa godis. sen lite brödbak. Städ blev det också. Köket o vardagsrummet var kaos så vi Rensade igenom. Jag städade även mitt rum lite. Men allt gick i långsam takt om man säger så. Vid 10 gav jag upp o gick o la mig, efter en lååång dag. Idag är jag desto piggare. Funderar på o gå ut o gå en runda. Sen blir det jobb vid 3. Stängning helt själv idag :) Blir nog bra.


Just like a tattoo

http://www.youtube.com/watch?v=T4E1s0g3ZMw

No matter what you say about love
I keep coming back for more
Keep my hand in the fire
Sooner or later, I'll get what I'm asking for

No matter what you say about life
I learn every time I bleed
That truth is a stranger
Soul is in danger, I gotta let my spirit be free

To admit that I'm wrong
And then change my mind
Sorry but I have to move on
And leave you behind

I can't waste time so give it a moment
I realize, nothing's broken
No need to worry 'bout everything I've done
Live every second like it was my last one
Don't look back at a new direction
I loved you once, needed protection
You're still a part of everything I do
You're on my heart just like a tattoo

(Just like a tattoo, I'll always have you
I'll always have you, I'll always have you)

I'm sick of playing all of these games
It's not about taking sides
When I looked in the mirror, didn't deliver
It hurt enough to think that I could

Stop, admit that I'm wrong
And then change my mind
Sorry but I gotta be strong
And leave you behind

(Just like a tattoo, I'll always have you
I'll always have you)

If I live every moment
Won't change any moment
Still a part of me and you
I will never regret you
Still the memory of you
Marks everything i do

Just like a tattoo
I'll always have you

Måndag

Min favoritparfym. Ah vad man halft dör när man känner den. En kille kom in på jobbet idag med den. Gick förbi honom några gånger o bara åååh. Gick o sniffade efter honom, men diskret. Gosch. Att man kan dras till en parfym så. :) Men det kommer många minnen med. Men men. Gott luktade han iaf.

Imorgon ska jag tydligen förmodligen skriva in mig på Elixia. Börja träna. Jag kommer dö. Är så sjukt otränad. Ska både bli kul o läskigt. Skönt o bli lite mer vältränad, men hemskt o se hur otränad man är. Äh. Lika bra o köra på.

Och att man aldrig lär sig o slutar hoppas. Haha. Fjantigt känns det ibland. Men ja. så är det väl. Lär väl aldrig sluta hoppas osv på sånna saker. Det visar sig. :)


Stavanger update

Åh vad jag gillar vår lägenhet. Nu när det bloivit lite varmare i  den så är det riktigt koseligt att bo här. Allt funkar bra. Trevliga/roliga/lätta människor att bo med. Egentid. Mysig stad. Ett bra jobb. Jag trivs. Längtar inte hem.  inte det minsta. Eller jo. Jag har lite abstinens. Abstinens för att jag vill rida. Abstinens av att inte träffa min älskade hund. Tillomed Abstinens av att inte träffa min lite mindre älskvärda hund. Kan man skriva så? Äh. vem bryr sig. Ni fattar vad jag menar.

Alla har gått o lagt sig nu. Eller någon är innne o gör sig iordning, jag orkade inte stressa så jag tänkte skriva av mig lite. Haft en mysig dag. En sväng på ikea med Lojsen, då vi yggde muskler påvägen hem. Tungt vare, o inte det härligaste att ta sånt på bussen, men det gick. Efter det var det bara att ta det lugnt i lägenheten. Se lite Sex and the city, titta på datorn, kolla på så mycket bättre med emma. Richi hade lagat mat till oss idag. Familje-middag :) Alla 7 satt ner o åt tillsammans.  Chili con carne. Gott gott. Sen tittade vi på film. The book of Eli. Jag gillade den. Men jag är inte så djup o gillar det mesta visserligen, men den var bra.

Att bo 7 pers funkar verkligen bra. Alla funkar med varandra. Alla är trevliga. Och man kan alltid komma undan om man behöver. Lägenheten är ju stor. Jag och Louise o Emma håller ihop. Gör det mesta ihop, när inte någon jobbar. De två killarna jobbar dagtid, går o lägger sig tidigt, eller är o tränar. Tränar konstant. Upp till 2 gånger om dagen. Duktigt av dom. Men då de inte gör det så är de trevliga o det funkar bra. Lisa o Richi har sitt lilla liv. Jobba kvällar o sover halvlänge. Så alla har sina vanor, men det matchar ändå ihop. Sen har vi visserligen bara bott ihop en vecka. men jag återkommer när intrigerna börjar. Hehe.

Jobbet är  helt okej med. Jobbade 6 dagar i sträck till att börja med. 4 på Kvadrat, 1 på Kilden och sen 1 till på Kvadrat igen. har varit ledig idag o imorgon blir det jobb på Kvadrat igen. Där är roligast o vara så det är skoj. Händer lite mer, är mer folk o man har någo att göra. Kilden är ett lugnare köpcenter och dagen jag var där var det ovanligt lugnt. Men vi får väl se. Är ju tänkt att jag ska vara på Kilden efter jul så det blir nog bra. Och kanske några dagar till innnan dess. Har iaf lärt mig kassan, kan hjälpa kunderna med tips liite då o då, och annars frågar jag någon. Men det blir nog bra.

Igår bakade vi lussekatter. Det var gott. Patrik har snart ätit upp alla. Haha. Bra att någon tyckte om dom. Idag bakade Lisa o Richi kladdkakemuffins, det var med gott. Imorgon så kommer förhoppningsvis en julgran. Annars kommer den snart. Pepparkakor ska med bakas. Snart. hoppas jag. Kankse snickers och lite annat. Tur vi har Patrik o Philip o Richi som kan äta upp allt. Emma speciellt är ju så nyttig. O Louise med. För det mesta. Men det gör inget. Behöver nog jag egentligen med.

Träning.. Har jag inte börjat med ännu. Hehe. Men det kommer. tror jag. Snart. Borde anmäla mig nu så får jag träna gratis i december ut. Vi får se. :) Jag måste! Borde. Vill inte. men jo. Jag är ju rastlös här. O eftersom jag inte har  någon häst här så får jag väl träna lite där. Kan ju åtminstone testa på´t. Nä. Nu ska jag försöka komma in i badrummet så jag kan borst tänderna. Och tvätta bort sminket. Blir upp vid senast 10 imorgon, sen blir det jobb 12-20. Sov så gott!
Karlijn och jag på stranden för någon 1-2 månader sen.
Karlijjn och jag på stranden för1-2 månader sen!

RSS 2.0